Tentoonstelling

Doorheen het ganse weekend houden we een tentoonstelling. Weet jij nog wat de ‘tok’ eigenlijk was? Ken jij de vele logo’s die de KSA/KSJ/VKSJ al gehad heeft? Weet jij nog hoe die rode stoeltjes er uitzagen, en wat het verhaal achter die stoeltjes was? Wil je nog eens door de oudste Neuze-Neuzes, klutsen of Kamperkes bladeren? Ken jij de verhalen nog achter de eerste zwart-wit foto’s?

Tijdens onze driejarige zoektocht hebben we ongeveer 40.000 films, foto’s en dia’s kunnen verzamelen en digitaliseren. De eerste foto’s gaan terug tot op de dag dat KSA Lichtaart officieel gesticht werd in 1945, en het eerste werkjaar van VKSJ Lichtaart in 1967. We zorgen voor een permanente fototentoonstelling, en je kan zelf kiezen welke jaren jouw interesse hebben.

De tentoonstelling laat verder ook de oudste stichtingsfoto’s zien, met een verhaal achter de foto. We hebben een display met een overzicht van de uniformen. Je kan de oude ledenblaadjes nog eens vastpakken, met daarbij zowat alle Kamperkes die ooit uitgekomen zijn. Je kan nog eens herinneringen ophalen als je de affiches en inkomkaarten ziet van aspirantenfuiven, zatte zaterdagen, midzomerfestivals, ...

Zolang de voorraad beschikbaar is, kan je tijdens de tentoonstelling ook het boek “KSA-Lichtaart 75-jarig jubileum” aankopen. 280 bladzijden met de verhalen, wetenswaardigheden en heel foto’s van onze vereniging.